Двуфакторната автентикация за разплащания в интернет

21.02.2022

В следствие на новите регулации на Европейския съюз относно платежните услуги и с цел по-голяма защита при интернет разплащания считано от 28.09.2020 г., Дайнърс клуб България АД  предоставя възможност на своите клиенти да изберат допълнителна парола за сигурност.

Двуфакторната автентикация за картодържателите на Дайнърс клуб България АД ще се осъществява с въвеждане на статична и динамична парола. Динамичната или еднократна парола ще се получава като SMS на мобилен телефон посочен от клиента в MyDinersClub и ще е валидна 5 минути.

Статичната парола се  заявява  еднократно в MyDinersClub от клиентите и  трябва да е минимум 6 символа.

При плащания в Интернет с карта издадена от Дайнърс клуб България АД, търговец,  регистриран в системата за сигурни плащания в Интернет, ще се извършва пренасочване към екран за въвеждане на динамична и стачина парола э получена чрез SMS

На екрана се визуализира информация за име на търговец, сума на покупка, описание на трансакцията (ако е предоставена от търговеца), последни 4 цифри на картата, с която се извършва плащането.

Двуфакторната автентикация както и регистрацията и използването на системата MyDinersClub са безплатни услуги за клиентите на Дайнърс клуб Българаия АД.